De köpte ett på pappret välmående bolag med stabil vinst. Satsade sina sparpengar och belånade sitt hus. Och så fick de lån från en lokal sparbank och Almi. Men det blir inte som Mattias och Kaarina Kranz tänkt sig. Företaget tappar omgående 75 procent av sin omsättning. Mattias och Kaarina anser sig förda bakom ljuset av säljarna och företagets tidigare revisor, PwC. De stämmer revisorn och medan rättsprocessen maler balanserar Repus i fyra år på randen till konkurs. De kraschar. Ekonomiskt, mentalt och fysiskt. Om det handlade en artikel jag skrev för Företagaren hösten 2013.

Nu har jag kunna skriva fortsättningen. Mitt i kaoset bestämmer Mattias och Kaarina att de tänker göra vad som krävs för att rädda sitt förhållande. Och det, tror Mattias, är vad som gjorde att de också klarade rädda företaget.

”När jag mådde som värst förstod jag hur tunn linjen är mellan att ta sig tillbaka efter en kris och att tappa greppet. Hur snabbt man kan gå från framgångsrik till den som dricker öl på en parkbänk om man fattar fel personliga beslut. Och jag insåg att oavsett vad som händer med företaget, har vi mycket kvar om vi klarar att hålla ihop oss själva och familjen.” säger Mattias Kranz.

Du läser hela artikeln som pdf här. Eller på Företagarnas hemsida.